Lívance - kváskové s ovesnými vločkami
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 130 g žitného kvásku, 450 ml mléka, 50 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g hladké pšeničné mouky, 50 g špaldové mouky, 100 g jemných ovesných vloček, citrónová kůra, špetka soli, 1 vejce; * NA OZDOBU: marmeláda, javorový sirup, šlehaný tvaroh, kysaná smetana, jogurt, skořicový cukr, pomerančový cukr, různé druhy ovoce .....
Postup přípravy
Všechny suroviny kromě vejce v míse dobře promíchat, mísu zakrýt a odložit do druhého dne do lednice.
2. den - pečení
Mísu vyndat z lednice, přidat vejce, promíchat a nechat kynout cca 1 hodinu při pokojové teplotě.
Péct na lívanečníku na troše oleje - péct zvolna, obracet, až když jsou lívance skoro propečené (jsou hodně probublané a na povrchu už není tekuté těsto).
Lívance dozdobit podle chutě.
1. den - příprava těsta.
Všechny suroviny kromě vejce v míse dobře promíchat, mísu zakrýt a odložit do druhého dne do lednice.
2. den.
Mísu vyndat z lednice a přidat vejce.
Těsto promíchat a nechat kynout cca 1 hodinu při pokojové teplotě.
Péct na lívanečníku na troše oleje - péct zvolna, obracet, až když jsou lívance skoro propečené (jsou hodně probublané a na povrchu už není tekuté těsto).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé